Публикувано на от в Новини.

2015-05-27_NHG_tree_lesson_137COY_5

 

Градът се раззелени и провокира отново да потърсим вековните дървета в столицата. Заедно с второкласниците от 137 СОУ „Ангел Кънчев“ вчера обиколихме китната градинка зад Царския дворец, за да разберем има ли столетници в София и как изглеждат те. След краткия, но любопитен урок, посветен на дърветата и тяхната незаменима роля в природата и в града, учениците се включиха в екипна откривателска игра. Дузината малчугани се разделиха на два отбора и с голям ентусиазъм се втурнаха по следите на вековните дървета в градинката.

2015-05-27_NHG_tree_lesson_137COY_7

Въпреки препятствията от осъществяваните в момента там ремонти дейности, децата се справиха отлично с поставените задачи, като с интерес измериха обиколката на дърветата по метода на прегръдките и с изненадваща точност определиха приблизителната им възраст. Всички си тръгнаха доволни от необичайно прекарания урок извън училището, с нови знания за околния свят и с награди за успешната откривателска работа.

2015-05-27_NHG_tree_lesson_137COY_8

Заниманието е продължение на проекта „Вековните дървета във вековния град 2.0“ и се осъществява със съфинансиране от Европейската комисия. Инициативата цели да обърне вниманието на жителите на града към ценното природно наследство, неговото опознаване и опазване, както и да популяризира информация за начина на регистриране на  вековно дърво.

Comments are closed.